MY TRAVEL DIARY

Macedónsko a Čierna Hora

septembra 17, 2017 Lucy's lifestyle 0 Comments

Ahojte !
V lete sme sa opäť vybrali na nezvyčajnú dovolenku, tentokrát do Macedónska a Čiernej Hory, odkiaľ vám ako vždy prinášam My travel diary.

Cestovali sme 14 hodín a cestu sme si snažili spríjemniť ako to len šlo, pozerali sme filmy, hrali hry, čítali sme si, alebo len pozerali na okolitú krajinu. Po 14 hodinách sme dorazili do Macedónskeho mesta Kumanovo, kde sme zvolili super hotel s bazénom, ktorý sme hneď po vybalení museli s bratom vyskúšať.
Večer sme si obzreli mesto, ktoré nebolo nijako uchvacujúco krásne, skôr staré a ošumelé, ale malo to svoje čaro, vyzeralo ako mesto zo starých filmov.

Naraňajkovaní sme opäť nasadli do auta a vyrazili do Skopje - hlavného mesta Macedónska. Ako prvú vec sme zavítali do kaviarne, kde sa ale nedalo platiť eurami, ani kartou a my sme peniaze zmenené ešte nemali, tak sme smutní chceli ísť preč. No prišiel za nami jeden pán, ktorý sa nám ponúkol, že nám kávu zaplatí. A my sme neodmietli, keď ocko dopil (kávu) vybral sa hľadať zmenáreň, aby sme to pánovi vynahradili. (čo sa nám ale nepodarilo, pretože pán od nás nič nechcel, tak sme ešte pokecali a vybrali sa ďalej). Bolo zaujímavé vidieť obrovské a nádherné budovy, a potom vojsť do starej, škaredej uličky plnej žobrákov (aj Skopje má svoju temnú stranu). No, keď sme už Skopje prešli z každej strany a videli námestie, hradby, kostoly, mešity, fontány, víťazný oblúk a milión sôch, chalani (ocko s bratom) sa vybrali na futbal Manchester United : Real Madrid. My (ja s mamičkou) sme počas futbalu mali čas pre seba, navštívili sme obe nákupné centrá a nejaké drobnosti aj pokúpili. Dokonca sme si dali vyrobiť náhrdelníky s našimi menami.









Ráno sme ešte samozrejme pred odchodom stihli hotelový bazén a raňajky. Čakala nás totiž dlhá cesta z Kumanova (Macedónsko) do Budvy (Čierna Hora). Naša trasa mala síce len 400 km, ale trvala nám asi 8 hodín! Cestovali sme mimo Európsku úniu (žiaden Šengenský priestor), cez Kosovo a Albánsko, kde sme sa na hraničných prechodoch dosť načakali.
Ale ten príchod do Čiernej Hory a hlavne do hotela bol o to bombastickejší. V hoteli nás už čakal pán, ktorý nám zobral batožinu na nádhernom zlatom vozíku ako z filmov.
Po vybalení sme sa šli konečne prejsť k moru, kde sme si iba tak čľapkali nohy a pobehovali po pláži.
Na večeru som mala asi najlepšiu pizzu a šlo sa na hotel, kde sme už iba tak kecali a hrali spoločenské hry.





Ráno nás prebudilo slniečko a my sme sa vybrali na raňajky, ale nie tak hocijaké, ale obrovské švédske stoly, kde mali milión možností na výber sladké/ slané/ zdravé/ nezdravé/ varené/ pečené/ RAW/ pražené / ovocie/ zelenina/ zákusky.... no čo vám budem hovoriť, bolo to úžasné. Po raňajkách sme sa vybrali na pláž, kde sme strávili celý deň kúpaním, potápaním, čítaním či kecaním. Večer sme sa ešte vybrali do starého mesta, kde sme popozerali obchody a kochali sa.



Ráno sme opäť začali raňajkami a potom šli k moru, kde nás čakalo veľa zábavy. Boli sme na pena party, kde sme si mohli v bare plnom peny zatancovať,  plávať v otvorenom mori i na vodnom bicykli. Podvečer sme sa vrátili na hotel, prezliekli sa a šlo sa do mesta. Dnes ale na opačnú stranu, kde nás čakalo veľa kolotočov, atrakcií a jedla, z ktorého mi nakoniec bolo ešte aj zle (a to som toho ani veľa nezjedla :))


Na raňajkách sme stretli Slovákov, ktorí nám poradili, kde máme stráviť dnešný deň. Samozrejme sme neváhali a poslúchli ich. Ráno sme sa teda nevybrali na pláž, ale k prístavu, odkiaľ nás loď previezla na ostrov Hawaii. Bol to nádherný ostrov plný fotogenických miest. My sme síce nemali šancu dostať sa na druhú stranu, čo bola škoda, lebo podľa fotiek by tam mali byť nádherné korálové útesy.
Deň sme trávili na pláži plnej kameňov s nádherným morom a obrovskými vlnami, v ktorých sa ľudia topili jedna radosť. No bolo to krásne a aj okúpať sme sa párkrát šli, veď kto by si nechal ujsť metrové vlny? Okolo štvrtej sme sa vrátili do Budvy, kde sme ešte chvíľu pobudli na pláži.
Vrátili sme sa na hotel, prezliekli sme sa a čakala nás posledná prechádka, večera a nákup v Budve.































Kde sme boli ubytovaní ?
Macedónsko - Kumanovo - Hotel Satelit ★★★
Čierna Hora - Budva - Hotel Adria ★★★★

♡ Lucy

čo na srdci, to na blogu

Používa službu Blogger.

Contact

A blog created by

This is a static content section widget. It is a handy way to show additional content at the widgetized page. The static content section widget outputs the contents of a selected static page. You can use as many instances of the static content section widget you wish, to create the ideal page structure.


About Me

Lucy's Lifestyle

čo na srdci, to na blogu