Úvahy

Krása

októbra 22, 2017 Lucy's lifestyle 0 Comments


V dnešnej dobe veľa ľudí odmieta prijať samého seba, svoj vzhľad a snažia sa ho vylepšiť. Máte na to veľa možností: kaderníka, kozmetičku, vizážistu, svoj vzhľad si viete upraviť aj sami pomocou kozmetických výrobkov, prípadne využiť služby plastického chirurga. Ale je toto skutočná krása? Potrebujete toto všetko, aby ste sa niekomu zapáčili? Bude to ešte vaše skutočné a pravé ja? A čo to vlastne tá krása je ?

Krása je vnútorná práca.

Vnútorná krása je skutočná krása. 

Stáva sa mi, že stretnem človeka, ktorý na pohľad vyzerá úplne obyčajne, ba možno aj nezaujímavo, no v tom sa usmeje a vidím tie krásne šťastné očká, tú vnútornú krásu, ktorá sa prejavila cez úplne ,,obyčajný úsmev". Z každého človeka, ktorý sa usmeje, priam žiari pozitívna energia a dobrá nálada a tá veľmi rýchlo prechádza aj na druhých.
Vnútorná krása vyžaruje z vnútra. Z každého človeka niečo vyžaruje, či už je to šťastie, optimizmus, dobrá nálada, dobrosrdečnosť, radosť zo života, alebo naopak negatívne veci ako nedostatok sebadôvery, závisť, ... To akým spôsobom sa ľudia vnímajú, dávajú najavo svojim správaním. Keď si niekto neustále nahovára, aký je škaredý, či nudný, túto vlnu prenesie aj na ostatných a začnú si to o ňom myslieť aj druhí. Ale ak to zmeníte a začnete sa mať úprimne radi, budete vyžarovať niečo celkom iné.
Ak aj vy chcete byť krásni, najskôr sa tak musíte cítiť a až potom vo vás krásu uvidia aj druhí. Musíte sa páčiť sami sebe, nejde o to, či máte o päť či desať kíl viac ako minulý rok, nejde o to, či máte akné, či máte tukové vankúšiky alebo strie, ale o pocit vnútornej krásy, ktorá vyžaruje z vnútra. Dôležité je vidieť sám seba v pozitívnom svetle a vážiť si samého seba.
Fajn je, že nikdy nie je neskoro na objavenie vlastnej vnútornej krásy.


Ako v sebe uvidieť a rozvíjať vnútornú krásu ?

Jeden zo spôsobov ako v sebe krásu nájsť, je všímať si svoje pozitívne vlastnosti, na čo mám cvičenie. Skúste si dopriať pár minút, postaviť sa pred zrkadlo, usmiať sa a na papier napísať pár vecí, ktoré si na sebe vážite. Nejde o to, či sú niektoré väčšie a iné menšie, ale o to, vnímať na sebe dobré stránky. (ego, ale odložte bokom) Uvidíte, že postupne začnete samého seba a vaše dobré vlastnosti odhaľovať až natoľko, že si budete samého seba vážiť.

1. Definujte ju
Kým vonkajšia krása je definovaná určitými kritériami, určenie vnútornej krásy je trošku zložitejšie. Definujte si, čo pre vás znamená krása. Je to empatia, priateľskosť, kreativita, inteligencia ... ?
2. Cíťte ju
Vnútorná krása sa vidieť nedá, musíte ju cítiť.
3. Ľudia
Pokiaľ chcete viac lásky, úcty k sebe, ... obklopujte sa ľuďmi, z ktorých vnútorná krása priam žiari. Budú zastávať rovnaké postoje a aj vo vás budú vidieť tú pravú (vnútornú) krásu.


Ako teda pracovať na vnútornej kráse ?

1. Pozitívna nálada
Musíte byť vnútorne naladený, aby z vás vnútorná krása vyžarovala, no nedá sa to oklamať. Musíte myslieť pozitívne - o sebe, o druhých, o práci, jednoducho o všetkom. V každej situácii hľadajte len to pozitívne a tešte sa na každý nový krásny deň.
2. Úsmev
Nezabudnite sa usmievať, úsmev dokáže človeka okamžite skrášliť. ÚSMEV JE TEN NAJLEPŠÍ MAKE-UP.
Každý, kto sa usmieva, pôsobí krajšie, lepšie a je obľúbenejším spoločníkom.
3. Žiadne porovnávanie
Neporovnávajte sa s kráskami z instagramu, ani vašimi štíhlymi kamarátmi. Sústreďte sa na seba a nájdete na sebe veľa pekných vecí. Zo začiatku to bude ťažké, ale postupne prídete na to, že máte byť načo hrdá.

A nezabúdajte :

  • Bez vnútra je vonkajšia krása prázdnym obalom
  • Všetci sme krásni
  • Boh nevie tvoriť škaredé veci, iba nádherné
  • Princípom vonkajšej krásy je tá vnútorná


♡ Lucy
























0 komentářů:

čo na srdci, to na blogu

Používa službu Blogger.

Contact

A blog created by

This is a static content section widget. It is a handy way to show additional content at the widgetized page. The static content section widget outputs the contents of a selected static page. You can use as many instances of the static content section widget you wish, to create the ideal page structure.


About Me

Lucy's Lifestyle

čo na srdci, to na blogu