Knihovinky

Knihy s najlepšími citátmi

mája 08, 2018 Lucy's lifestyle 1 Comments





Ahojte !
V poslednom čase som začala viac čítať, čo ste si možno na mojom instagrame všimli :) 
Za tento rok som  už prečítala 35 kníh. A tak som sa rozhodla s vami podeliť o tie najlepšie knihy, ktoré som naposledy čítala.


Tisíc chlapčenských bozkov - Tillie Coleová
Kniha od Tillie Coleovej opisuje príbeh nerozlučiteľnej dvojice Runa a Poppy od vzniku až po ,,zánik“, ktorý spôsobí, že Rune sa musí na pár rokov presťahovať do Nórska. Síce si sľúbia, že sa budú denne kontaktovať, no po čase Poppy kontakt preruší. Rune sa s ňou snaží spojiť a zistiť čo sa stalo, no márne. Keď sa konečne vráti späť, pravda vyjde na povrch a tá Runa veľmi nepoteší.
Ako to dopadne a čo Poppy pred Runom skrýva, sa dozviete v knihe.
Mne sa kniha veľmi páčila, či už obsahom alebo množstvom múdrych myšlienok.
Tie si rada prepisujem do svojho zápisníka a táto kniha zabrala naozaj veľa strán.


Vesmír na pleciach - Jennifer Nivenová
Je bestseller od Jennifer Nivenovej, autorky jedného z najznámejších novodobých románov pre mládež: Všetky skvelé miesta.
Vesmír na pleciach je román, ktorý opisuje život Libby, bývalej najtučnejšej americkej tínedžerky a Jacka, chalana, ktorý sa tvári, že je nad vecou, no pri tom trpí vzácnou poruchou mozgu a nedokáže rozoznávať ľudí. To však pred všetkými, dokonca aj pred rodinou, tají. Vedeli by ste si predstaviť život, keď neviete, či ten kučeravý malý chlapec je váš brat, alebo len jeho kamarát a tá pani, čo sa vám snaží prihovoriť, vaša matka ? 
Jedného dňa ani nevie prečo, žiadne logické vysvetlenie ho nenapadá, Libby strápni pred celou školou a tá sa musí znovu naučiť žiť život, keď ju v skrini každý deň čaká milión zlých správ o tom, ako do školy nepatrí, nie je chcená a je tučná. Jack sa jej ospravedlní a zverí jej svoje najtajnejšie tajomstvo. 
No nechá si ho Libby len pre seba? Má totiž možnosť mu to vrátiť a vytárať to pred celou školou.
Podľa mňa to bol dokonalý príbeh o bežných (síce nie tak celkom) problémoch tínedžerov a o tom, ako ich zvládať a vyrovanť sa im. Bolo to srdcervúce, dojímavé a absolútne skvelé. A nemyslím si to len ja, o tejto knihe sa tak vyjadrili aj v The New York Times, The Wall Street Journal, Bustle.com, či Us Weekly.


Príď sa so mnou rozlúčiť – Cynthia Handová
Dá sa vôbec vyrovnať so smrťou tých najbližších? Najmä keď ide o tvojho brata, ktorý spácha samovraždu a ty si to vyčítaš? Takéto otázky si kladie Alexis, staršia sestra zosnulého Tylera. 
Chodí síce na terapie, no zdá sa, že jej veľmi nepomáhajú, často Tylera zazrie, alebo cíti jeho kolínsku. Je to však iba v jej hlave a úplne jej preskočilo, alebo je Tyler duch a na zemi má nevybavené účty? 
Veľmi zaujímavá kniha, ktorá nám pomôže vcítiť sa do kože ľudí, ktorí stratia najbližších.
Príbeh Alexis sa mi veľmi páčil a dokonca aj táto pochmúrna kniha mala romantickú zápletku.


Dúfam, že som vás na niektorú z týchto kníh nalákala a vy si ju prečítate. Alebo ste už niektorú čítali ? Podeľte sa o svoje pocity z kníh v komentároch.
Tak vám prajem príjemné čítanie.

♡ Lucy












1 komentářů:

Unknown povedal(a)...

Vesmir na pleciach je super kniha

čo na srdci, to na blogu

Používa službu Blogger.

Contact

A blog created by

This is a static content section widget. It is a handy way to show additional content at the widgetized page. The static content section widget outputs the contents of a selected static page. You can use as many instances of the static content section widget you wish, to create the ideal page structure.


About Me

Lucy's Lifestyle

čo na srdci, to na blogu